Mijn top 5 favoriete design verlichting - Shopinstijl.nl

Mijn top 5 favoriete design verlichting

banner voor blogpost over design verlichting misterdesign

Als het gaat om verlichting ben ik echt een heel kritisch. Ik kan helemaal stuk gaan op mooie details, en echt afhaken wanneer bijvoorbeeld de afwerking tegen valt. Met als gevolg dat ik voor ons thuis vaak bij design verlichting uit kom.

In dit artikel deel ik mijn vijf favoriete design lampen met je; sommige hebben we ook echt in huis en anderen staan nog op mijn verlanglijstje. En ondanks dat ik groot fan ben van het Italiaanse design label Artemide (en mijn huis er ‘vol' mee staat) heb ik dit keer gekozen voor andere mooie merken.

#5 FLOS Skygarden (inbouw plafondlamp)

Toen ik de Skygarden hanglamp van FLOS, ontworpen door Marcel Wanders,  voor de eerste keer “in het echt” zag was ik op slag verliefd. De buitenkant van deze hanglamp is zo eenvoudig dat alle aandacht getrokken wordt door de weelderige binnenkant. De Skygarden inbouw plafondlampen zijn zo mogelijk nog mooier omdat je alleen het bijzondere stukje van de lamp te zien krijgt, de rest is immers verdwenen in het plafond.

Zo maak je een strak plafond in bijvoorbeeld een hal, inbouwkast of toilet opeens wel heel spannend!

FLOS skygarden plafond inbouwlamp

#4 Grain hanglamp van Muuto (bij voorkeur in het groen)

Over details gesproken. Toen ik de Grain hanglamp van Muuto uitpakte werd ik echt zielsgelukkig met het mooie materiaal van de kap, de kwaliteit van het soepele snoer, de afwerking van het geheel én dat de kleuren van het snoer en de lampenkap echt exact hetzelfde zijn.

In ons boshuisje heb ik twee grain hanglampen boven de eettafel gehangen. Het merendeel van de producten in het houten huisje zijn budget-toppers. Met uitzondering van deze hanglampen dus. Ze stonden al zo lang op mijn verlanglijstje, en nu had ik er eindelijk de perfecte bestemming ervoor gevonden, dat ik de verleiding niet meer kon weerstaan ;).

grain hanglamp van muuto boven de bar in de keuken

#3 FLOS Aim hanglamp

Hoog op mijn verlanglijstje; de Aim hanglamp van FLOS. Helemaal natuurlijk in deze uitvoering als set van 3 stuks. Dit fantastische ontwerp van Erwan en Ronan Bouroullec is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (zwart, wit en bruin) en als enkele lamp of als set van 3 lampen. Je kunt ze zelf richten zodat je helemaal zelf in de hand waar wat je uit wil lichten van deze hanglamp.

aim hanglamp van FLOS in zwart

#2 Tonone Bolt vloerlamp

De Bolt serie van het Nederlandse label Tonone is een feestje. Verkrijgbaar in 10 prachtige kleuren en 16 verschillende modellen; van wandlampen (met korte of lange(re) armen), plafondlampen, vloerlampen tot zelfs een moderne versie van een kroonluchter. Voor ieder plekje in je huis is wel een passende Bolt lamp te bedenken. Thuis heb ik gekozen voor een mat-zwarte Bolt vloerlamp met twee armen.

Tonone vloerlamp in woonkamer naast groene velours bank

#1 Dear Ingo hanglamp van MOOOI

Eigenlijk wilde ik een tafellamp voor je uitzoeken, maar eerlijk is eerlijk; de Dear Ingo hanglamp van MOOOI mag echt niet ontbreken in mijn lijstje. Met een diameter van 240 cm en maar liefst 16 lampenkappen die allemaal apart te richten zijn is deze kroonluchter (in wit of zwart) het absolute hoogtepunt van ieder interieur.

dear ingo hanglamp kroonluchter van moooi

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *