Welkom in het sfeervolle witte familiehuis van Karin

Welkom in het sfeervolle witte familiehuis van Karin

WB_banner voor Binnenkijker Karin Buitenhuis

Vier kinderen en een wit interieur, dat klinkt als een hele uitdaging. Maar niet voor Karin, samen met haar man en vier kinderen woont ze in een oude opgeknapte boerderij die op wat accenten na helemaal wit is!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Karin Buitenhuis, 38 jaar, getrouwd en moeder van vier jonge kinderen. Mijn oudste drie kinderen zijn ondernemende jongens. Zij zitten alle drie al op school. De oudste zelfs al op het voortgezet onderwijs. Onze jongste is een meisje. Zij is pas 3 jaar en daarmee een nakomertje. Wij wonen in een oude boerderij die inmiddels is opgeknapt tot woonhuis. Ons huis staat in de regio Apeldoorn. Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs. Eigenlijk moet ik zeggen ‘werkte’. Want door de laatste verbouwing heb ik mijn werk tijdelijk stopgezet. Zo kan ik het schilderwerk van de verbouwing doen en daarnaast fulltime moeder zijn.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

De sfeer in ons huis is Scandinavisch met veel wit en hout. De muren in het huis had ik zes jaar geleden allemaal donkergrijs gemaakt. Een vaste smaak heb ik dus niet. De laatste jaren is bijna alles door mijn witkwast aangeraakt. Het nadeel van veel wit is dat je sfeer mist. Daardoor vul ik de witte basis aan met accessoires van natuurlijke materialen, zoals hout. Naast wit heb ik ook een beetje zwart in huis of een klein kleuraccent in een lampensnoer of notitieblok. Juist het contrast vind ik leuk. Mijn stijl is een soort van praktisch. Geen planken en hoeken vol met spullen die afgestoft moeten worden. Dat past niet bij mij. Een opgeruimd huis geeft mij een opgeruimd hoofd. Noem je mijn stijl dan ook minimalistisch? Een lange eettafel, stoelen daaromheen en een mooi krukje? Dan ben ik al klaar.

WB_doorkijkje via en suite deuren naar eetkamer WB3_woonkamer met grijze bank en zachte dekens

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Dat is een lastige! Het ligt aan het moment van de dag wat mijn lievelingsplek is. Mijn favoriete plek overdag in huis is de keukentafel. Het is daar zo lekker licht! Het is ook de plek die tegen een stootje kan. Op de lichte bank in de woonkamer plof ik liever niet neer met de kids als zij buiten gespeeld hebben. ’s Avonds is de grote zitbank in de woonkamer juist wel weer favoriet. Het is een grote bank waar we met het hele gezin op kunnen zitten. Hoe heerlijk is het om aan het eind van de dag daarop met het hele gezin neer te ploffen met een kop koffie erbij. Dat moment samen maakt deze plek dan tot mijn lievelingsplek.

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Het meest blij ben ik met onze eigengemaakte keuken. Alleen het binnenwerk van de keuken en de apparatuur hebben wij gekocht bij een leverancier. De deurtjes, het aanrechtblad en de schouw hebben we met de hand gemaakt. In een nieuwe keuken vind ik niet de sfeer terug die ik zoek. In deze eigengemaakte keuken wel. Je moet niet te kritisch zijn, want geen kastdeur sluit haaks. Maar dit zorgt ervoor dat het huis leeft en uniek is.

WB_witte keuken met betonnen werkplek in binnenkijker karin buitenhuis

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Ik kies hierbij voor ‘budget’. Waardevolle en dure aankopen vind je niet in ons huis terug. Veel komt van Marktplaats of is zelf gemaakt. Dat maakt het voor ons waardevol. De beste budgetvondst zijn de deuren achter de eettafel. Deze hebben we in een container gevonden. De kunst is om door oude afgedankte spullen heen te kijken en ze een nieuw leven te geven. Pak de kwast en een emmer latex. Het resultaat is vaak zo mooi!

Wat is je favoriete woonwinkel?

Dat zijn er zo veel! Ik ben dol op kleine winkeltjes met unieke woonaccessoires. Vooral via Instragram heb ik deze online winkeltjes ontdekt. Maar ik houd ervan om naar de winkels toe te gaan en een dag te shoppen. Dan is toch wel mijn grote favoriet Loods5. Omdat het aanbod daar enorm is. Een heerlijk dagje uit voor mij.

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Als laatste heb ik een oude apothekerskast via Marktplaats aangeschaft. Ik had een kast nodig in de gang voor de schoenen en sjaals. Ik houd niet van standaard oplossingen of meubels. Op een Instagramfoto zag ik een oude metalen kast in de badkamer staan. Hierin lagen handdoeken. Toen kreeg ik het idee om een oude apothekerskast te kopen voor in de gang. Stoer en wit. Net dat contrast in huis dat ik graag toevoeg aan mijn Scandinavische stijl.

apothekerskast in de gang bij de binnenkijker van karin slaapkamer in het witte huis van karin buitenhuis

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Ik heb heel veel dingen op mijn verlanglijstje staan. Zodra ik een woonblad lees of foto’s zie op Instagram, krijg ik weer ideeën. Ik zou graag een moderne S-chair aan mijn eettafel willen. En een nieuw vloerkleed bij mijn zitbank. Maar mijn allergrootste wens is toch wel een witte vloer in mijn huis.

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Houd vast aan één basis. In mijn geval is dat wit. Voeg daarbij items van andere stijlen of kleuren toe. Bijvoorbeeld een vintage bureaustoel. Of een apothekerskast. Of een leuke zwarte moderne kaars. Juist die gekke keuze maakt je huis spannend. Het voordeel van budgetitems kopen is dat je deze makkelijker een likje verf geeft of weer vervangt door iets anders. Omdat ik vaak afwissel en graag verf, is dit voor mij dé tip.

 

Wil je meer zien van het witte interieur van Karin? Houd dan haar instagram account in de gaten Binnen bij Buitenhuis.

Shop in de stijl van Karin:

 • soft cotton dekbedovertrek hema wit

  Soft Cotton Dekbedovertrek, wit

  Afmeting 200 x 200 cm

  35,00
  Bekijk op HEMA
  35.00
  gratis bezorging
 • Aanbieding!

  Sprei Braga, grijs

  van zachte, teddy stof, afmeting 220 x 240 cm

  Oorspronkelijke prijs was: €35,00.Huidige prijs is: €26,25.
  Bekijk op Kwantum
 • Aanbieding! eames-plastic-side-chair-dsw-golden-maple-onderstel-white-1_1

  Vitra – Eames DSW stoel, wit met esdoornkleurig houten onderstel

  (verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ook met een zwart of donker houten onderstel)

  Oorspronkelijke prijs was: €499,00.Huidige prijs is: €424,15.
  Bekijk op HelloChair
  424.15
  gratis bezorging

 • pantone chair vitra wit

  Vitra – Panton Chair, wit

  De stoel is gemaakt van kunststof en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren

  349,00
  Bekijk op HelloChair
  349.00
  gratis bezorging
 • whkmp's own – Krukje, wit

  39,95
  Bekijk op wehkamp
  39.95
  gratis bezorging

 • seletti-egg-of-columbus-hanglamp-26-5-cm

  Seletti – Egg of Columbus hanglamp, beige

  Diameter 26, 5 cm

  29,00
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  29.-
  gratis bezorging
 • Aanbieding! woood kast isabel wit

  Woood – Brocante kast Isabel, wit

  Afmeting 191 x 118 x 47 cm

  Oorspronkelijke prijs was: €599,00.Huidige prijs is: €450,00.
  Bekijk op vtwonen.nl
  Shop meer , ,
  450.00
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *