Binnenkijken in het montone familiehuis van Brenda van Studio Brenstijl

Binnenkijken in het montone familiehuis van Brenda van Studio Brenstijl

Banner binnenkijker studiobrenstijl

Vandaag mogen we binnenkijken in het mooie “zwart-witte” interieur van blogger Brenda van Studio Brenstijl! Ik volg Brenda al een hele tijd op Instagram en ben altijd onder de indruk van haar mooi gestylde foto's, zowel van haar interieur als van haar prachtige jongens. Hoe leuk is het dan om eens bij haar binnen te kijken en haar alles te vragen over haar interieur!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Haaaii, Ik ben Brenda, misschien ‘ken’ je me van mijn blog Studio Brenstijl, of zegt die naam je iets. Ik woon in ’s-Gravenzande met mijn man Dave en 2 jongens, Javi en Lano. In het dagelijks leven ben ik mama, ben ik veel bezig met mijn interieur en blog in daarover, soms ‘in samenwerking met’. Daarnaast doe ik thuiswerk, en ben daarnaast fotografe ‘interieur en lifestyle’,  een lekker druk bestaan dus.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Scandinavisch, stoer en de laatste tijd met een Bohemian vibe er door heen. Veel monochroom, met wat kleine natuurtintjes voor enige kleur in huis. Ik hou van strak en design in huis, maar het moet niet te saai en steriel worden. Dus ik breng er wat warmte in door houttinten en fijne vloerkleden en materialen te gebruiken in huis.

Beeld van grijze bank met zwarte bijzettafeltjes in de woonkamer van studiobrenstijl Bovenaanzicht van de zwarte bijzettafeltjes in de woonkamer van brenda van studiobrenstijl

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Vaak is het wel de bank. 's Avonds lekker chillen en overdag kijk ik er meer naar, dan dat ik tijd heb om op te zitten. Ik vind het een fijne plek om te zien, vanwege het sfeertje en het is best bepalend en de eyecatcher in huis.

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

De bank dus. Hij is groot, maar flexibel omdat het een elementenbank is. Ik zet met enige regelmaat de stukken van de bank weleens anders, maar vaak staat hij toch wel ‘all the way’ langs de muur. Het vergroot de ruimte lijkt het, en het is een superfijne plek.

Daarnaast heb ik ook een te gek vintage’s retro kastje van mijn opa en oma, maar deze staat nu op zolder. Er zit een radio en lp in verstopt, en hij doet het gewoon ook nog prima en is in perfecte staat. Hij staat daar verstopt onder een kleed. Hij zal vast wel weer eens tevoorschijn komen, maar nu is hij veilig opgeborgen voor de kids.

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Stiekem ook wel een mix hoor! Ik hou wel van design, dat geeft net dat beetje extra, en kwalitatief gaat het veel langer mee. Dus als ik dan voor een design item ga, wil ik het liefst wel dat het tijdloos is. Maar heel veel heb ik niet per direct. Een toffe kandelaar van HAY, die ik stiekem al heel lang wilde.

Budgetproof ‘design’ items zijn stiekem wel fijn. Ik ben er niet echt in thuis, maar een knock off variant van iets vind ik soms wel prettig. Aangezien ik nogal vaak wil veranderen in huis. Ik heb het dan wel over de grotere objecten in huis, die ik liever voor goedkoopie scoor. Het is leuker om het zo even te ‘proberen’, bevalt het, dan kunnen we voor het echte werk gaan.

Zo zijn de stoelen aan de eettafel design, maar dan toch wel net even knock-off. Een echte replica dus. Maar we zijn er al wel jaren blij mee en ze zijn tijdloos, echte blijvertjes.

Vitra schommelstoel op jute ronde vloerkleed in de woonkamer van studio brenstijl

Locker kast met metalen kinderstoel ervoorDoorkijkje naar de woonkamer van brenda vna studio brenstijl

Wat is je favoriete woonwinkel?

Online woonwinkels, ik zie de bomen door het bos niet meer. Ik blijf dan hangen bij de meest bekende, fonQ en Flinders. Ook al zijn er genoeg kleinere webshops, die ik ook graag zou willen zien en vinden, ik zie het helaas even niet meer zo goed. Ik zie de kleinere (web)shops dan net wat beter als ik in Loods 5 ben. Daar kan ik de spullen met eigen ogen zien. Dat vind ik fijner, en ik merk dat ik die items dan ook sneller koop dan bij een online woonwinkel de laatste tijd. Ook al heb ik pas wel een te gek item gespot via Instagram. Die houd ik wel in gedachten want ik ben verliefd!

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Vandaag nog, kussens! Ik kon het weer niet laten. Waarom weet ik niet, gewoon omdat ik ze graag wilde. Ik ging voor een, en kwam met 2 thuis omdat ik er simpelweg nog een tegen het lijf liep. Dit was trouwens bij Karwei. Tegen de tijd dat dit online staat heb ik misschien alweer iets anders erbij. #woonverslaafd.

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Een toffe stoere wandkandelaar, en lange hoge kandelaar van Flekzer. Ik zei het net stiekem al bij een vorige vraag. Via Instagram gespot en ik was om. Stoer design, strak, kleine onderneming, handmade. Alles waar ik van hou. Ik weet zeker dat ze beide nog wel in mijn huis komen wonen, ik ben immers bijna jarig.

Grote contrasten tussen de zwarte plantbox van ferm living en de witte muren en vloer in de woonkamer van studiobrenstijl Brenda van Studiobrenstijl op de houten eettafel

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Ik vind een fijne simpele basis erg prettig. Je kunt, als je van afwisseling houd, makkelijk afwisselen en variëren met diverse accessoires en prints en kleuren. Ik ‘probeer’ ook veel, in kleur heb ik al van alles gehad. Hoe leuk ik kleuren bij andere interieurs ook vind, ik word het zelf te snel zat. Dus houd ik mijn basis lekker monotoon.

Met prints kun je ook veel sfeer creëren en houd je het ook spannend in huis als je niet zo van kleur houd net als ik. Zolang het in één kleurpallet zit, maak het niet heel veel uit of printjes wel of niet bij elkaar passen. Vloeken zal het in ieder geval niet.

Maar ik zeg altijd vooral, probeer en experimenteer. Bevalt het niet, dan kun je het ook weer wegdoen (verkopen/marktplaats).

 

Wil je meer zien van de stijlvolle woning van Brenda? Lees dan verder op haar blog StudioBrenstijl, of volg Brenda op Instagram en Facebook.

Shop in de stijl van Brenda:

 • vitra-eames-rar-stoel_wit

  Vitra – Eames RAR schommelstoel, wit

  verkrijgbaar in 12 kleuren

  680,00
  Bekijk op MisterDesign
  680.00
  gratis bezorging

 • essenza sierkussen naina dusty roze

  Essenza – Rond sierkussen Naina, roze velvet

  Diameter 40 cm

  29,95
  Bekijk op De Bijenkorf
  29.95
  gratis bezorging
 • WOOOD_original_meert-metalen-wandplank-zwart-100-cm-woood-zwart

  WOOOD – Wandplank Meert, zwart metaal

  Lengte 100 cm

  27,50
  Bekijk op Bol.com
  Shop meer , ,
  27.50
  gratis bezorging

 • ferm-living-plant-box-plantenbak-zwart-3216_1

  Ferm Living – Plantenbak Box, zwart

  Afmeting 25 x 65 x 60 cm, verkrijgbaar in 7 kleuren

  239,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  239.00
  gratis bezorging
 • zuiver-left-black-hanglamp

  Zuiver – Left hanglamp, zwart beton

  Afmeting Ø 11 cm, hoogte 10 cm

  59,00
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  59.00
  gratis bezorging
 • Zuiver – Saber wandlamp, bruin

  Afmeting 120 x 4 x 10 cm

  130,39
  Bekijk op Bol.com
  130.39
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *