Bij Deens design denk ik aan MENU design - Shopinstijl.nl

Deens design; MENU design

Menu Design voor MD

Het Deense label MENU design kom ik regelmatig tegen in mijn zoektocht naar mooie items voor je interieur, maar als ik eerlijk ben weet ik helemaal niet zoveel van het merk zelf. Wie zit erachter? Wat inspireert hen? Dat leek me een hele goede reden om me eens in dit indrukwekkende merk te verdiepen en dit met jullie te delen!

Filosofie

De filosofie van dit merk lijkt simpel; ze willen de wereld beter maken, minder gecompliceerd zodat iedereen wakker mag worden in een fijnere omgeving.

Afbeelding Blog MD Aug_Sfeerbeeld2

MENU design werkt samen met verschillende goede (veelal Scandinavische) ontwerpers zoals bijvoorbeeld Studio WM, Afteroom en Norm Architects en maken producten die gekoesterd mogen en moeten worden, niet alleen nu maar voor altijd. Tijdloze ontwerpen van goede kwaliteit die jaren mee kunnen gaan. Zelf noemen ze hun producten (heel bescheiden) Scandinavian Design Originals.

Scandinavische woonstijl

Zoals je mag verwachten van een Deens label passen hun producten prima binnen een Scandinavische woonstijl. Persoonlijk ben ik vooral fan van de design woonaccessoires en verlichting van MENU design. Ze hebben ook een lijn met design meubelen maar die past minder goed bij mij; iets te strak en te “kil” voor mijn eigen interieur.

Afbeelding Blog MenuDesign_Sfeerbeeld1

Op Shopinstijl.nl ben je wellicht al vaker de POV wall kaarsenhouders tegengekomen, ook deze zijn van MENU design. Zoals bijvoorbeeld in deze lichte slaapkamer of deze stijlvolle woonkamer. Deze kaarsenhouder is ontworpen door het Zweedse ontwerpbureau ‘Notre Design Studio’.

Een van mijn persoonlijke favorieten zijn de Bottle Grinders, een peper- en zoutmolen in twee verschillende kleuren of kleurtinten. Ik ben verliefd op de matte kleuren in combinatie met de dop van naturel hout. Ook deze zag je al eens eerder voorbij komen op Shopinstijl.nl in deze witte basic keuken.

Maar ook in de nieuwe collectie van MENU design zitten veel leuke items die je zeker niet mag missen. Zoals bijvoorbeeld deze leuke stoeltjes met 3 poten ontworpen door Afteroom en de witte ‘dancing' hanglamp (ok, heb ik net gezegd dat ik de meubels minder mooi vindt, val ik nu al meteen door de mand :))

Bekijk dit beeld hier >

Afbeelding Blog MD Menu_Sfeerbeeld3

Deze a-symetrische snijplank Tilt is prima betaalbaar en heeft een mooie en spannende vorm. Nu kan je met goed fatsoen gewoon je snijplank op tafel zetten. Aan de linkerkant van het plaatje zie je de bovenkant van de Willmann vaas deze is half gemaakt van beton en half van glas. Naast licht grijs kan je hem ook in een donkerder grijs vinden.

Bekijk dit beeld hier >

Mijn favoriete items van Menu Design

Zoals ik al eerder schreef hebben voor de accessoires van MENU design mijn hart gestolen. Omdat het zo leuk om mooie items naast elkaar te zetten hierbij mijn top 6:

 • Aanbieding! bottle-grinder-nudes-1

  Menu Design – Bottle Grinder peper- en zoutmolen, nudes/walnoot

  verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren

  Oorspronkelijke prijs was: €80,00.Huidige prijs is: €70,40.
  Bekijk op MisterDesign
  70.40
  gratis bezorging

 • spoonless-voorraadpot-menu

  Menu Design – Voorraadpot Spoonless S, ash

  Ook verkrijgbaar in L

  63,90
  Bekijk op Bol.com
  63.90
  gratis bezorging

Deze blog is geschreven in samenwerking met MisterDesign

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *