Budget wonen voor gevorderden; neem een kijkje in het interieur van Dirkje

Budget wonen voor gevorderden; neem een kijkje in het interieur van Dirkje

banner voor binnenkijker dirkje de jong

Op Instagram volg ik het account van Dirkje al een hele tijd. Haar woonstijl en haar foto's zijn echt prachtig om naar te kijken en dat te bedenken dat ze een voorliefde voor budget wonen heeft. Mooi wonen hoeft dus echt niet duur te zijn!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Dirkje de Jong, 43 jaar, en woon samen met mijn vriend Sammy en onze tweeling Dex & Mick in het Friese stadje Franeker. Tevens ben ik stiefmoeder van twee pubers Luc en Quinty, die elk weekend bij ons zijn. Per september dit jaar ben ik werkzaam bij Juwelier Kramer in Franeker, daarvoor heb ik altijd in de kledingbranche gewerkt. Ik heb een grote passie voor alles wat met interieur te maken heeft, dat laat ik zien op mijn Instagram account @bydirkje.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl zou ik omschrijven als mixed modern. Ik volg de laatste trends, maar mix deze met oude elementen.

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Mijn lievelingsplek in huis is de eettafel. Dit is het middelpunt van onze woning. Het is de plek waar we eten, werken, spelletjes doen, en gezellig met vrienden en familie kunnen tafelen.

eettafel met dooorkijkje naar de keuken in het huis van dirkje witte keuken met zwart aanrechtblad in het interieur van dirkje mooi stilleven op een grijs kastje met hrote grijze vaas

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Dat is onze grote bank van vtwonen, hier kunnen we met z'n allen opzitten om lekker tv te kijken. Voorheen hadden we een kleinere bank, en moesten ons altijd opsplitsen. Deze grote bank is dus wel zo gezellig! Bijkomend voordeel is dat de bank ook nog eens heel erg lekker ligt, ik val er regelmatig op in slaap ?…

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Dat is absoluut budget! Ik hou er van om voor zo weinig mogelijk geld, de leukste spullen te kopen. Om die reden ga ik ook regelmatig langs de kringloop. Zelf dingen maken, of pimpen vind ik ook leuk om te doen!

Mijn Best Budget Buy is de zwarte dekenkist die ik kocht bij een tweedehands winkel. Momenteel doet deze dienst als salontafel, maar hij kan morgen zomaar weer een ander plekje krijgen… In de kist bewaar ik de mooiste tekeningen en knutselwerkjes van de kids.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Ik heb niet echt een specifieke favoriet, ik koop vaak bij verschillende winkels. Een van mn laatste aankopen was een kussen van HK Living. Deze kocht ik bij Design-Fabriek in Leeuwarden. Zij verkopen meubels en hele leuke accessoires! House of Colour en Sissy-Boy vind ik trouwens ook heel leuk woonwinkels. Beide in Leeuwarden.

haard in de gezellige woonkamer van dirkjegroene rotan eetkamerstoel in de woonkamer van dirkje uit franeker Mooie woonkamer met nieuwe bank van vtwonen in het interieur van Dirkje

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Afgelopen week kocht ik een nieuw vloerkleed bij Karwei. Ik wilde graag voor het najaar een hoogpolig tapijt in een neutrale kleur. Ze hadden dit vloerkleed toevallig net binnen gekregen, en was die week ook nog eens in de aanbieding. Het was dus helemaal een gelukje, ik ben er helemaal happy mee!

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Hoog op onze wishlist staan nieuwe eetkamerstoelen. De stoelen die we nu hebben zijn wel aan vervanging toe. Ook willen we dan graag zes stoelen hebben in plaats van vier. Onze mannetjes zitten nu nog op een trip-trap stoel, en kunnen binnenkort wel een “grote mensen” stoel hebben.

Wil je meer zien van het prachtige interieur van Dirkje? Volg haar dan op Instagram. Voor meer inspiratie kan je Dirkje ook volgen op Pinterest.

Shop in de stijl van Dirkje:

 • xenos bijzettafel krukje boom

  Bijzettafeltje boomstam

  Afmeting ∅ 33 cm, hoogte 40 cm

  19,99
  Bekijk op Xenos
  19.99
 • hk;iving sierkussen zigzag

  HKLiving – Sierkussen zigzag van katoen, wit/zwart

  afmeting 40 x 60 cm

  14,99
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  14.99
 • it-s-about-romi-aberdeen-wandlamp

  It's About RoMi – Wandlamp Aberdeen, zwart

  Lengte 59-85 cm, diameter kap 20 cm

  185,00
  Bekijk op fonQ
  185.00
  gratis bezorging

 • House Doctor – Vaas, grijs glas

  Diameter 17,5 cm, hoogte 25 cm

  32,50
  Bekijk op fonQ
  32.50
  gratis bezorging
 • Vloerkleed Tampa, roomwit

  afmeting 230 x 160 cm

  150,00
  Bekijk op Kwantum
  Shop meer ,

 • bloomingville mand zeegras

  Bloomingville – Mand van zeegras

  diameter 34 cm

  35,25
  Bekijk op bol.com
  35.25
  gratis bezorging
 • poef jute vidaXL

  vida XL – Handgemaakte poef van jute

  Diameter 40 cm,  hoogte 45 cm

  80,99
  Bekijk op Bol.com
  80.99
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *