Hoe ziet het huis er uit van Marieke van Pimpelwit?

Hoe ziet het huis er uit van Marieke van Pimpelwit?

banner voor binnenkijker marieke proosdij van pimpelwit

Een tijdje geleden ontmoette ik Marieke voor de eerste keer tijdens een event bij De Bijenkorf. Marieke maakt interieurontwerpen en geeft adviezen met haar eigen label Pimpelwit Interieur.

En voor iedereen die het eigenlijk veel leuker vindt om zelf aan de slag te gaan met zijn of haar interieur maar nog een klein beetje hulp nodig heeft geeft Pimpelwit ook een interieurstyling cursus. In 4 dagdelen leer je om de juiste stappen te maken en om balans en persoonlijkheid in je interieur te creëren.

Omdat de eerste cursus (op dinsdagavond) snel vol zat, start in september nog een extra cursus op de woensdagmorgen. Als je interesse hebt moet je zeker even verder lezen op de website van Pimpelwit.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Marieke van Proosdij. Samen met mijn dochter (6) en zoon (8) woon ik in een heerlijk huis in Houten.

Mijn werk als interieurontwerper, is het allermooiste werk, denk ik, wat je kunt doen. Namelijk mensen gelukkig maken met een heerlijke woonomgeving, waar ze alleen, samen of met hun gezin tot rust komen en mooie herinneringen maken. Ik laat het huis hun verhaal vertellen, daarom is ieder project weer een mooie, nieuwe uitdaging waar ik enorm van geniet.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl is kleurrijk en strak, stoer en vrouwelijk, haha. Ik ben niet zo van de ‘hokjes’. Het gaat erom wat het beste aansluit bij jouw gevoel en verlangen. Wanneer ik ‘s morgens beneden kom, dan denk ik iedere keer ‘wat heb ik toch een heerlijk huis’. Soms kloppen er ook dingen niet en dat geeft enorme onrust. Dan moet dat NU verandert worden ;))

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Ik heb niet echt een lievelingsplek in huis. Ik heb de slaapkamer net opgeknapt en dat voelt heel goed, maar de eettafel, die ik heb ontworpen en mijn vriend heeft gemaakt is ook nog steeds een heerlijke plek. Of de zwarte keuken, ook zo’n gezamenlijk project, daar kan ik enorm van genieten.

Interieurstyling-interieurstylist-slaapkamerstyling-interieuradvies-pimpelwit-Utrechtzwarte-keuken-pimpelwit-interieuradvies-utrecht-zoetermeer-interieurinspiratie.2

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

De kast op maat, in de woonkamer, is absoluut mijn favoriet. Ik heb hem ontworpen en mijn vriend heeft hem gemaakt. Echt een stukje vakwerk en het was het begin van een nieuwe stijl in huis met een sfeer die nu heel goed bij ons past. Ook het proces van zoeken naar wat nu de beste vorm is, het formaat, het materiaal, was een mooie ontwikkeling. Hij is niet alleen mooi maar ook functioneel en we hebben er samen letterlijk mooie herinneringen mee gebouwd.

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Bij mij is het een mix van budget en design. Dat maakt een interieur interessant en geeft het karakter. Ik heb de salie groene FL/Y van Kartell, een roze Muuto lamp, een stoere lamp van Zuiver boven de kinderknutseltafel, Cole and Son behang, de ronde tafel is ons ontwerp, een bank van Linteloo en dat is allemaal gemixed met een oude grenen kast, een biertafel als bureau voor de kids, de draadstoelen van Designstoel4u.nl enz.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Er is niet specifiek één favoriete winkel wanneer je verschillende stijlen in huis hebt, maar bij Combo aan de Gracht in Utrecht vind ik het altijd heerlijk om een beetje rond te neuzen. Ze mixen ‘serieus’ design met frivole behangetjes en leuke dessins op de kussens in de bank. Ik word er vrolijk van.

zwartekeuken-makeover-interieuradvies-pimpelwit.kastopmaatlamp-pimpelwit-interieuradvies-utrecht-zoetermeer-interieurinspiratie

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Horizontale jaloezieën van Veneta voor de slaapkamer. Prachtig, wat een enorm effect geeft goede raambekleding. Echt een boost voor de ruimte. Erg blij mee.

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Een bank. Ik ben al jaren opzoek naar de juiste bank. Ik heb nu de Lazy Bastard van Montis op het oog. Zo’n gaaf model en ook mogelijk in een uitgesproken kleur, erg leuk. Even kijken of ik dit over twee maanden nog zo vind, het is een aardige investering en ik verander nogal eens van gedachte wat betreft mijn interieur en wat er wel en niet in mag staan. ;)))

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Kijk met je gevoel naar je interieur en niet naar wat de trend is. Wat bij de één te gek is kan bij jou totaal anders uitpakken. Om een voorbeeld te geven, ik kan énorm genieten van feeds op Instagram van bijvoorbeeld Beeldsteil en Wij zijn Kees. Die serene rust vind ik een lust voor het oog maar is echt niets voor mij in mijn huis. Ik neig dan meer naar de stijl van prchtg. Lekker kleurrijk en frivool, maar ook dat zou niet compleet bij mij passen. Je woonomgeving is erg persoonlijk. Wanneer je er niet uitkomt laat het dan rustig groeien en zoek naar de sfeer die bij jou past.

pimpelwit-interieuradvies-interieurinspiratie-interieurstyling-eettafel.1spiegel-pimpelwit-interieuradvies-interieurstyling-utrecht-zoetermeer.3

Wil je meer beelden zien van het interieur van Marieke? Lees en kijk dan bijvoorbeeld verder op haar blog, volg Marieke op Instagram, bekijk haar Facebookpagina of haar Pinterest boards.

Shop in de stijl van Marieke:

 • Aanbieding! elho-loft-urban-round-bloempot-40-cm-met-wielen

  Elho – Loft Urban bloempot met wielen, veenbes rood

  Diameter 40 cm

  21,85
  Bekijk op vtwonen.nl
  21.85
 • fly_saliegroen_kartell

  Kartell – FL/Y hanglamp, saliegroen

  Diameter 53 cm, verkrijgbaar in 12 kleuren

  239,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  239.00
  gratis bezorging

 • KAAT Amsterdam – Sierkussen Aura, roze

  Afmeting 30 x 50 cm

  27,95
  Bekijk op wehkamp
  27.95
  gratis bezorging
 • Aanbieding! louis-poulsen-aj-wandlamp16

  Louis Poulsen – AJ wandlamp, matzwart

  verkrijgbaar in 10 kleuren

  715,20
  Bekijk op MisterDesign
  715.20
  gratis bezorging
 • Aanbieding! Tom Dixon beat light fat hanglamp zwart

  Tom Dixon – Beat Light Fat hanglamp, zwart

  Afmeting Ø 24 cm, hoogte 30 cm

  369,75
  Bekijk op MisterDesign
  369.75
  gratis bezorging

 • cybex_lemo_wood_kinderstoe_infinity_black

  Cybex – Kinderstoel Lemo Wood, zwart

  verkrijgbaar in 6 kleuren

  209,95
  Bekijk op Babypark

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *