Bij Helga in huis staan meubels met een verhaal - Shopinstijl.nl

Bij Helga in huis staan meubels met een verhaal

banner voor Binnenkijker Helga Oosterkamp

Deze week heb ik weer een fantastische binnenkijker voor je in het gezellige huis van Helga, vol met prachtige meubels met een verhaal. Helga deelt haar hobby (en talent!), namelijk het inrichten van haar eigen huis, ook met de anderen en geeft nu interieuradviezen onder de naam &HELGA.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Helga Oosterkamp, 40 jaar en ik woon in Raard (bij Dokkum) met mijn zoontje van 8. Naast mijn werk heb ik een passie voor meubel restyling en interieur. Ik ben ooit begonnen met het pimpen van een Queen Ann tafeltje. Daarna volgde al snel het restylen van andermans meubeltjes. Tussendoor richtte ik mijn eigen huis vaak opnieuw in. Heerlijk om weer andere hoekjes te maken, met andere kleuren en andere meubeltjes die ik zelf van een kleurtje voorzag.

Ik begon een Facebookpagina en later ook een Instagram account. Mond op mond reclame deed zijn werk. Na een cursus Interieur & Design is de passie voor interieur styling nog meer aangewakkerd en ben ik begonnen met het geven van interieuradvies. Heerlijk om met je passie bezig te zijn!

Eetkamer met industriele lampen en eetbank

Vaas met tulpen op tafel

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl is een combinatie van vele stijlen. Ik ben gek op oude meubels met een verhaal. Deze meubels vallen onder de brocante stijl. Er zijn er veel van te vinden in mijn huis. Daarnaast pas ik stoere en industriële elementen toe. En ik ben niet bang voor wat kleur in mijn huis. Ik kijk of het bij de rest past en als het matcht dan is het goed. Ik geloof dat het uiteindelijk een eigen stijl is haha.

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Ik zit heel graag in de uitbouw, aan de grote lange tafel van maar liefst 240 cm. Hier lees ik tijdschriften, doe ik spelletjes met mijn zoon of ik drink een wijntje met vrienden. Door de goede lichtinval gebruik ik deze ruimte ook voor het restylen van meubels.

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Mijn favoriete meubel is de blauwe Biedemeier kast. Een prachtig meubelstuk met een verhaal. Hij is van begin 1900 en heeft al in vele huizen gestaan. Ik heb de kast eerst in de originele kleur gehad maar na lang wikken en wegen toch de kwast gepakt en in de prachtige blauwe kleur geverfd. Een pronkstuk in mijn huis.

Blauwe biedemeijer kast met rotan kinderstoeltje

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Absoluut budget! Ik vind het een sport om op Marktplaats of in de kringloopwinkel net dat ene product te vinden waar iedereen aan voorbij loopt en die ik voor een prikje omtover tot een volwaardige accessoire voor in de woonkamer. Zo vond ik laatst nog een grote buikkast voor maar € 10,-.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Mijn favoriete woonwinkels zijn toch wel de kringloopwinkels. Heerlijk om een dag hiervoor uit te trekken en dan allerlei winkels langs te gaan. Daarnaast kijk ik graag op de site van Loods 5. Hier vind je zoveel stijlen! Dat geeft veel inspiratie.

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

De nieuwe Torino bank van whkmp's own is mijn laatste aanschaf. Na jarenlang alleen maar op tweedehands banken te hebben gezeten had ik nu zin in een nieuwe!

Detail van blauwe deuren met IXXI

Helga leest een tijdschrift op de bank

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Ik zou graag andere eetkamerstoelen willen hebben. Dit is het enige wat ik eigenlijk nooit vervang terwijl ik in de rest van mijn huis altijd veel verander of aanpas. Ik heb nog geen specifieke stoelen in gedachten maar ze moeten een mix zijn van tijdloos en stoer, zes verschillende stoelen. Qua kleuren denk ik nu aan matzwart, grijs, cognac of groen, maar in ieder geval met een stoere metalen poot.

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Mijn interieurtip is dat je helemaal niet veel geld uit hoeft te geven bij een verandering van interieur. Kijk eens  goed naar de meubeltjes die je hebt staan. Verf een kast of tafeltje in een andere kleur, dat geeft direct een geheel andere look!

Wil je meer zien van het interieur van Helga of de projecten die ze uitvoert? Volg Helga dan op Instagram of bekijk de Facebookpagina van &HELGA.

Credits voor alle foto's van het interieur van Helga zijn voor Margriet Peijnenburg de Jager (https://www.margrietfotografie.com)

Shop in de stijl van Helga:

 • Hanglamp Hemera, grijs

  65,00
  Bekijk op Kwantum
  Shop meer ,
 • rijksmuseum borden ixxi

  IXXI – Rijksmuseum borden

  afmeting 100 x 100 cm

  99,99
  Bekijk op De Bijenkorf
  99.99
  gratis bezorging

 • snijplank hout hema

  Snijplank met handvat, hout

  afmeting 35 x 24 cm

  8,50
  Bekijk op HEMA
  Shop meer ,
  8.50

 • leitmotiv rest fauteuil eikenhout groen

  Leitmotiv – Loungestoel Rest Oak, groen

  471,60
  Bekijk op Bol.com
  471.60
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *