Scandinavische invloeden met Dutch Design? Kom binnenkijken bij Iris!

Scandinavische invloeden met Dutch Design? Kom binnenkijken bij Iris!

banner voor binnenkijker iris hiddink

Soms zie je een interieur voorbij komen waar je je direct “thuis” in voelt. Dat gevoel had ik toen ik het Instagram account van Iris ontdekte. Met liefde inricht, maar wel leefbaar en niet over styled. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel alle foto's en lees het hele interview met Iris!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Iris Hiddink en ik woon in Eindhoven samen met mijn vriend en onze dochter van bijna 4. Ik ben Interior & product Designer en heb mijn eigen Designstudio Iris Hiddink Concept & Design. Ik ontwerp Interieurs voor ‘Business’; interieurinrichtingen voor kantoren, Lounges, (bedrijfs)restaurants en Meetingrooms. Maar daarnaast ben ik sinds kort ook begonnen met Interieurontwerpen voor particulieren; woonkamers, slaapkamers, home-offices etc.

Ook ben ik heel trots op mijn eigen product(lijn) LLOOPP, De Lloopp planthanger voelt zich enorm thuis op je balkon en in je tuin, maar ook een plekje in huis waardeert hij enorm. Het idee voor de Planthanger is ontstaan omdat ik een leuk product wilde ontwikkelen om  balkons te ‘vergroenen’. Maar al snel ontdekte ik dat Lloopp net zo leuk is voor in je huis en tuin.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Een van mix Scandinavische invloeden met Dutch Design: strak, licht, met kleur en veel groen, ik weet niet of het echt in een ‘hokje’ past. Ik heb echt wel fan van het toevoegen van wat kleur aan mijn Interieur en die kleuren wisselen heel regelmatig, maar de basis is vrij licht en strak. En ik ben een grote liefhebber van planten in huis, die vind je echt overal terug.

Woonkamer met witte vloer en witte vloerlamp en wit bijzettafeltje in het interieur van Iris woonkamer met grijze bank rond vloerkleed en witte bijzettafeltjes in het interieur van iris Hoekje met planten in het interieur van Iris Hiddink

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Ik vind het hoekje dat ik voor onze dochter gemaakt heb, met bureautje, krijtwand en groen heel leuk! Ik kan er zelf natuurlijk niet zitten, maar ik vind de combinatie van kleuren, meubels, accessoires en (natuurlijk) planten daar prachtig. Als de slaapkamer klaar is, dan krijgt de zolder een make-over en dus mijn ‘home-office’ en dat zal denk ik ook in deze stijl zijn.

En met hopelijk nog een lange nazomer, is de tuin ook wel een beetje favoriet!

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Mijn Big Shadow lamp van Marcel Wanders, deze heb ik overgehouden aan mijn Stage binnen zijn Studio.

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Eigenlijk ga ik voor de mix.
Ik vind het gaaf om design (klassiekers) te combineren met budget items. Ik ben een enorme van Charles en Ray Eames. De DSR stoelen die wij van Eames aan de eettafel hebben staan zijn wel favoriet en zijn ook de originele van Vitra, helaas niet de echte vintage exemplaren, maar toch. Ik hoop mijn interieur in de komende jaren nog aan te vullen met een aantal mooie klassiekers. Maar daarnaast heb ik ook echt wel veel meubels en accessoires van IKEA, HEMA, H&M etc in huis staan.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Online shop ik graag bij Flinders, omdat ze veel mooie merken aanbieden. En de vtwonen shop, juist omdat zij een mix van design en goedkopere merken/ producten aanbieden. Offline loop ik regelmatig Sostrene Grene, IKEA en de HEMA binnen voor leuke spullen.

Witte eettafel met grote vaas en IXXI met persoonlijke foto's in het interieur van Iris Doorkijkje van de woonkamer naar de keuken met zwarte babyschommel in het interieur van iris Witte trap met planten en maskers in het interieur van Iris

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Ik ben momenteel druk met het uitzoeken leuke accessoires voor onze slaapkamer, omdat we hier bezig zijn met een make-over. En ik heb zo’n leuke ‘Rijkswachter’ van Studio Hamerhaai besteld, deze vind ik al heel lang zo leuk en het is ook een product met een mooi verhaal.

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Dat zijn een aantal producten van Zuiver, waaronder de Giant clock en het Bundy pegboard. Ik vind Zuiver een heel mooi (Nederlands) merk!

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Voeg persoonlijke items toe aan je interieur, daarmee geef je je interieur een eigen twist. Wij zijn gek op reizen en hebben al best wat van de wereld gezien. Tijdens iedere reis scoren wij een mooi ‘souvenir’ en deze souvenirs vind je door ons hele huis terug. Ook gebruik van zelfgemaakte foto’s geeft je interieur een persoonlijke tintje. Dan bedoel ik niet de kleine ‘vakantiekiekjes’ maar laat een mooie foto uitvergroten en doe deze in een mooie lijst. Ik heb nooit begrepen waarom iedereen massaal dezelfde (zwart-wit) foto of poster aan zijn interieur kiest, gebruik gewoon lekker je eigen foto’s, veel leuker!

Wil je meer zien van het mooie interieur van Iris? Bekijk dan eens haar Instagram account. Voor haar eigen werk breng je een bezoekje aan haar website, haar webshop of volg je Iris op Facebook.

Shop in de stijl van Iris:

 • Aanbieding! ferm-living-plantenstandaard

  Ferm Living – Plantenstandaard

  diameter 15 cm, hoogte 65 cm

  24,50
  Bekijk op De Bijenkorf
  24.50
  gratis bezorging
 • mica-stolp-hella-transparant

  Mica – Glazen stolp met houten schotel

  diameter 17,5 cm, hoogte 23 cm

  17,95
  Bekijk op wehkamp
  17.95
 • zuiver bundy pegboard grijs

  Zuiver – Pegboard Bundy, grijs

  Afmeting 90 x 45 cm

  99,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  99.00
  gratis bezorging

 • Aanbieding! done by deer schommel zwart

  Done By Deer – Schommel van hout, zwart

  54,95
  Bekijk op wehkamp
  54.95
  gratis bezorging
 • Hay – DLM bijzettafel, wit

  Diameter 38 cm, hoogte 58 cm

  159,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  159.00
  gratis bezorging

 • house-doctor-sierkussenhoes-oker

  House Doctor – Sierkussenhoes, oker

  Afmeting 50 x 50 cm

  44,95
  Bekijk op wehkamp
  44.95
  gratis bezorging
 • Aanbieding! zuiver giant clock zwart

  Zuiver – Giant clock, zwart aluminium

  Afmeting 111,5 x 26 x 19 cm

  349,00
  Bekijk op fonQ
  349.00
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *