Binnenkijken bij interieurontwerper Anneke Op 't Hoog - Shopinstijl.nl

Binnenkijken bij interieurontwerper Anneke Op ’t Hoog

banner voor binnenkijker Anneke

Deze week heb ik weer een pareltje van een binnenkijker voor je; we mogen even spieken bij interieurontwerper Anneke Op 't Hoog. In haar prachtige zelf verbouwde huis, waar ruimte is voor de originele oude elementen van het huis maar ook voor moderne design meubels, vind je de perfecte mix.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Anneke Op ‘t Hoog. Samen met mijn man Thomas en zoontje Jonas (2) woon ik in een oude arbeiderswoning in Utrecht. Ik ben eigenaar van Anneke Op ‘t Hoog Interieurontwerp en geef interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Inspiratie haal ik uit de dingen van alledag. Een onverwachte kleurencombinatie, of mooie materialen die onverwacht samenkomen, het kan van alles zijn als het maar verrast.
Mijn liefde voor interieur was er al op jonge leeftijd. We zijn vroeger vaak verhuisd en steeds opnieuw zorgde ik voor een veilige haven door mijn eigen kamer in te richten. Al die verbouwingen, ook later toen ik zelf aan de slag ging, leerde me hoe je ieder interieur naar je eigen hand kan zetten. Ik leerde door de rommel van verbouwen heen de mogelijkheden te zien. En dat is waar ik nu mijn klanten bij help, hoe je van een huis echt je eigen plek kunt maken.

Waar ben je het meest blij mee in je huis/interieur?

Toen we het huis kochten was het echte en enorme puinhoop. Het was een huurwoning en compleet uitgeleefd. Wat ik ontzettend fijn vond omdat we daardoor alles naar onze eigen hand konden zetten. Het is nu een mooie mix geworden van strak met oude elementen. Zo hebben we de oude paneeldeuren in de keuken kaal geschuurd, waardoor op het kozijn nu een nummer te zien is dat erop geschreven is tijdens de bouw van het huis. Van dit soort details kan ik enorm van genieten. Op onze slaapkamer hebben we een oude inbouwkast weggehaald om een relaxhoekje te maken. Met dit soort ingrepen maken we het huis echt van ons.

Relaxhoekje met warme rode kussen in de slaapkamer van Anneke Slaapkamer met half zwarte muur zwart dekbedovertrek en vintage nachtkastje

Wat zou je nog willen veranderen?

Een andere bank. Met de geboorte van Jonas hebben we besloten daar even mee te wachten en nu er een tweede op komst is, zal het helaas nog wel even duren voordat ie er komt. En natuurlijk een kinderkamer, daar gaan we wel binnenkort mee aan de slag. Heerlijk om daar plannen voor te maken, al kan het ook echt een uitdaging zijn om als interieurontwerper met je eigen huis aan de slag te gaan.

Welke trend spreekt je nu het meeste aan?

Ik ben blij te zien dat duurzaamheid en minimalistisch wonen tot de trends van 2020 benoemd zijn. Het zijn voor mij altijd belangrijke onderwerpen geweest bij het ontwerpen, maar ook in het leven van alledag. Het doet me goed dat deze nu thema's echt doordringen bij een groter publiek.

Hoe ga jij te werk als je besluit een kamer in je huis een (mini) make-over te geven?

Omdat ik weet hoe belangrijk de basis is, probeer ik ook voor mezelf echt vanuit die basis te beginnen. Als het een complete make-over is dan begin ik met een moodboard om de stijl te vangen die ik voor ogen heb en helemaal bij ons past. Zo voorkom je dat je je door alle mogelijkheden laat verleiden en echt vasthoudt aan je eigen stijl. Dit is iets dat ik mijn klanten overigens ook bij help tijdens mijn interieur workshops.

Stel, je gaat verhuizen en mag maar 3 meubelstukken of producten uit je huidige interieur meenemen, wat zou je dan meenemen?

De eettafel, de rookstoel en de salontafel. De eettafel was een cadeau van mijn schoonouders toen Thomas en ik het huis kochten. Ik ben er nog altijd zo blij mee. De rookstoel is een erfstuk van mijn man, dus die gaat sowieso weer mee. En de salontafel is een eigen ontwerp. We wonen klein en praktische opbergruimte is dan wel echt een must. Om te zorgen dat al het speelgoed aan het einde van de dag snel op te ruimen is, heb ik deze tafel ontworpen. Inmiddels staat een aangepast model – met een geïntegreerde stoel erbij – ook bij vrienden van ons.

Wat ik het meeste zou missen als we zouden verhuizen zijn die dingen die we niet mee kunnen nemen, zoals de maatwerk kast in de gang en op zolder. Of de trapkast die eindeloos groot is en de kachel die heerlijk is op de koude winteravonden. Ook ben ik erg blij met de vloerverwarming, die behalve comfortabel, ook een grote flexibiliteit geeft bij het inrichten van de woning. Zo hoefden we nergens rekening te houden met de radiatoren.

Salontafel zelfontworpen Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp Rookstoel met blauwe bekleding Anneke Op 't Hoog Interieurontwerp

Wat is (zijn) je favoriete woonmerk en waarom?

Ik hou vooral van tweedehands items die al een heel leven achter de rug hebben. Een favoriet woonmerk heb ik niet, het zit ‘m juist in de mix die je huis helemaal eigen maken. Wel vind ik producten van HAY vaak mooie ontwerpen. Ook vind ik het erg jammer dat we geen Muij hebben in Nederland. Ik bewaar weinig, maar mijn oude cd collectie heb ik nog steeds in de hoop deze ooit op de wall mounted CD speler af te spelen!

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je interieur?

Volgens mij was dat een plankje voor bij het speeltafeltje van Jonas die we laatst in de woonkamer hebben gemaakt als onderdeel van de bestaande kastenwand. Het was nog een beetje zoeken, maar nu is het echt een onderdeel van de woonkamer geworden.

Ingebouwde kasten op de zolder van Anneke

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje om aan je interieur toe te voegen?

Op mijn verlanglijstje staat de bloempot Mus, een lekker eigenwijs ontwerp van Ferm Living, om de kleurpotloden voorraad in te bewaren. En de Trivets Black onderzetters van Valerie Objects. Die zijn zowel mooi voor aan de muur als op tafel.

Wat is jouw interieur-tip (een do or don’t) die je graag met ons wil delen?

Een huis moet echt passen bij de bewoners, trends kunnen daar soms een belemmering in zijn. Laat zien wie er in huis wonen en geef ruimte aan dat wat jij belangrijk vindt. Bedenk wat jij nodig hebt om lekker te kunnen wonen en ga daarvoor. Laat je niet teveel afleiden door alles dat er op Pinterest, Instagram of in de tijdschriften te zien is.

Ben je nog lang niet uitgekeken en wil je meer zien van het prachtige interieur van Anneke of van haar interieurontwerpen die ze maakte voor anderen? Lees dan hier verder op haar blog,  of bekijk haar Instagram, Facebook of Pinterest.

Shop in de stijl van Anneke:

 • kussen doing goods warm rood met flosjes

  Doing Goods – Sierkussen Pink City Large, rood

  Afmeting 60 x 60 cm

  40,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  40.00
  gratis bezorging
 • whkmps-own-katoenen-dekbedovertrek-2-persoons-zwart

  whkmp's own – Katoenen dekbedovertrek, zwart

  2 persoons, verkrijgbaar in 9 kleuren

  34,95
  Bekijk op wehkamp
  34.95
  gratis bezorging

 • Aanbieding! arras single vloerlamp zwart goud

  Arras Single vloerlamp, zwart met goudkleurige binnenkant kap

  Hoogte 120 cm

  89,95
  Bekijk op Ledshop Groenovatie
  89.95
  gratis bezorging
 • functionals eettafel lloyd grijs groen

  Functionals – Eettafel Lloyd, parallel

  Afmeting 230 x 80 cm

  1.579,00
  Bekijk op MisterDesign
  1579.00
  gratis bezorging
 • klippan plaid knut donkergrijs

  Klippan – Knut plaid, donkergrijs

  Afmeting 130 x 200 cm

  89,95
  Bekijk op De Bijenkorf
  89.95
  gratis bezorging

 • alicesgarden-relaxfauteuil-lorens

  Alice's Garden – Relaxfauteuil Lorens, blauw

  verkrijgbaar in 3 kleuren

  249,90
  Bekijk op fonQ
  Shop meer ,
  249.90
  gratis bezorging
 • hee_dining_chair_beige_hay_1

  HAY – Hee dining chair, beige

  (verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren)

  185,00
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  185.00
  gratis bezorging
 • new routz denver draai krukje zwart

  New Routz – Krukje Denver, zwart

  Diameter 33 cm, hoogte 48 cm

  99,95
  Bekijk op vtwonen.nl
  99.95
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *