Kom binnen en bekijk de zelf opgeknapte meubels van Aafke

Kom binnen en bekijk de zelf opgeknapte meubels van Aafke

banner voor Binnenkijker Aafke

De binnenkijker van deze week is voor mij nog net iets meer bijzonder dan alle anderen omdat we nu binnen mogen kijken bij een van mijn nichtjes, Aafke.

Ik kom uit een grote Brabantse familie, de zeven kinderen van mijn opa hebben voor een enorme schare kleinkinderen gezorgd. Ik heb hele warme herinneringen aan ongeveer alle activiteiten die we met z'n allen deden; van chaotische Sinterklaasvieringen tot survival avonturen in de Ardennen. Extra leuk dus om deze week bij Aafke te mogen kijken in haar prachtige woning vol zelf opgeknapte meubels!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Aafke van Geffen en woon samen met mijn vriend René Elings en mijn twee katten Puk en Bikkel in Boekel. Wij zijn vier jaar geleden van een appartement naar een twee onder één kap woning verhuisd omdat het appartement toch wel een beetje te klein werd. In het begin dacht ik toen vooral “wat een ruimte en wat kan ik hier veel leuke spulletjes en meubels in kwijt” haha. Maar een huis is zo vol en ik vind meubeltjes opknappen echt super om te doen. Om die reden luid hier nu de regel “een kastje erin een kastje eruit”! ?
In het dagelijks leven ben ik ambulant allround kapster. Zes dagen en drie avonden in de week rijd ik naar de mensen toe om mooie creaties met kapsels te maken.
Naast het opknappen van meubels vinden we het leuk om in onze vrije tijd muziekfestivals te bezoeken en hebben we hele gezellige vrienden waar we graag wat mee afspreken.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Ik ben heel erg van oude meubels een tweede kans geven. Vrijwel alle meubels die hier binnen staan zijn tweedehands en heb ik via marktplaats of een kringloopwinkel gekocht. Ook heb ik heel veel klanten die geregeld een kastje of een ander meubel stuk meegeven omdat ze weten dat ik die graag opknap.
Ik heb dus niet echt één woonstijl, maar als ik het zou moeten omschrijven denk ik aan zowel retro als vintage maar ook wel een beetje industrieel.

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Mijn lievelingsplek in huis is toch wel de woonkamer, zowel op de bank als aan de eettafel.
Op de bank heb ik een mooi uitzicht op mijn super gave vintage cocktail stoelen waar ik helemaal verliefd op ben en op de oude platenspeler. En aan de eettafel genieten we altijd van het aquarium maar ik ook zeker van het kastje waar het aquarium op staat die ik uiteraard zelf in een nieuw jasje heb gestoken.

eettafel met grijze beklede stoelen hoekje in de keuken met koffieaparaat

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Mijn favoriete meubelstuk in huis zijn toch wel mijn vintage cocktail stoeltjes, deze heb ik via Marktplaats gekocht bij EvaWonen in Arnhem.
Ik durfde de advertentie bijna niet aan René te laten zien aangezien we nog niet zo lang daarvoor nieuwe stoelen gekocht hadden. Hij had enige twijfel bij het zien van de bloemetjes op de stoelen maar uiteindelijk zijn we gaan kijken. Nadat René de glimlach op mijn gezicht zag en de blik van “ik wil ze echt heel graag hebben” zag hebben we ze toch maar meegenomen.
Toen de stoelen eenmaal in de woonkamer stonden moest er uiteraard het een en ander aangepast worden, onder andere het vloerkleed.

Waar ik ook heel blij mee ben is onze katten muur. Onze katten liggen het liefst hoog en verstopt en gebruiken graag de nageltjes. De standaard krabpalen vinden wij echt niet mooi dus hebben we zelf wat bedacht; met fruitkistjes en hangmatten hebben we zelf een “katten muur” gemaakt. Gelukkig zijn de katten er zelf ook heel blij mee 🙂

kattenmuur in het huis van aafke keuken in huis van aafke met plantenrek aan plafond

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Ik ben nogal van het blijven veranderen in huis en met budget items is dat makkelijk om te doen. Als het bijvoorbeeld net de kleur niet is, verf je het in de juiste kleur.

Mijn laatste budget vondst is de kast die onder het aquarium staat. Deze heb ik voor een prikkie gekocht in een verschrikkelijk lelijke kleur. René had er zijn twijfels bij maar dacht laat haar maar heen doen ik zie het resultaat wel. We zijn allebei erg blij met het resultaat.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Mijn favoriete woonwinkel is toch wel vtwonen. Naast heel veel leuke spulletjes kan je er ook veel leuke ideeën opdoen.

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Het laatste wat ik heb aangeschaft voor mijn huis zijn een aantal planten. Ik ben helemaal weg van cactussen, ook omdat deze goed zonder water kunnen natuurlijk, haha.

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Bovenaan mijn verlanglijstje staat een nieuwe vloer voor in de keuken en de hal. Hier zijn we al een tijdje mee bezig maar we zijn er nog niet helemaal uit wat we precies willen.

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Mijn interieur tip is; doe niet meteen een meubelstuk of item weg waar je op uit gekeken bent maar kijk of je het een nieuwe uitstraling kunt geven of dat je er wat anders van kan maken.

Wil je meer zien van het prachtige interieur van Aafke? Volg haar dan op Instagram!

Shop in de stijl van Aafke:

 • whkmps-own-fauteuil-rocco-velours-geel-8719542094829

  whkmp's own – Fauteuil Rocco, geel velours

  249,00
  Bekijk op wehkamp
  249.00
  gratis bezorging

 • Lisomme – Eetkamerstoel Anne, antraciet ribstof

  verkrijgbaar in 6 kleuren

  106,00
  Bekijk op Gewoonstijl
  106.00
  gratis bezorging

 • A Little Lovely Company – Lightbox, zwart

  A4 formaat

  34,20
  Bekijk op Bol.com
  34.20
  gratis bezorging
 • fotolijst aan zwart metalen rand aan ketting hema

  Fotolijst met zwart metalen rand en ketting

  Afmeting 13 x 18 cm

  9,00
  Bekijk op HEMA
  9.-
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *