Kom binnenkijken in het prachtige net-verbouwde huis van Leonie

Kom binnenkijken in het prachtige net-verbouwde huis van Leonie

banner voor Binnenkijker Leonie

Deze zondag mogen we binnenkijken in het net-verbouwde huis van Leonie. Leonie heeft van twee woonhuizen een mogen maken en dat levert een prachtige ruime woning op.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Leonie Vogel en ik woon samen met mijn vriend Marco, een dochter van 13 en twee zonen (11 en 7 jaar) in Oudewater. Ik werk als intensive care verpleegkundige in het UMC Utrecht. Een jaar geleden hebben we deze twee huizen en een heel grote schuur gekocht. Van de twee woningen hebben we een woning gemaakt en de beneden verdieping is nu zo goed als klaar. We hebben werkelijk alles aangepakt; electra, centrale verwarming, buitengevel gereinigd, vloeren geïsoleerd, 3x openslaande deuren geplaatst, alle muren gestuukt, maar ook muren verwijderd en een nieuwe keuken geplaatst.
Er is de komende tijd, ik denk eigenlijk wel komende jaren, nog veel te doen. Zoals bijvoorbeeld de hele boven verdieping met een badkamer, ook de tuin en de schuur moeten nog gedaan worden.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl laat zich lastig omschrijven. Een huis uit de jaren '30 maar dan met industriële accenten. Ik houd van vintage spullen, maar ook van planten en moderne strakke producten. Bij mij thuis staan brocante spulletjes naast natuurlijke materialen. Als ik het kort mag samenvatten zou ik zeggen; stoer en praktisch.

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Overdag is mijn favoriete plek in huis de keuken. Ik vind het heerlijk om te kokkerellen en de ronde tafel bij het raam is een fantastische lichte plek. ‘s Avonds lig ik graag languit op de bank in de kamer en-suite, in de winter maken we daar de houtkachel aan.
eethoek met ronde eettafel in de keuken van Leonie eethoek met grote houten eettafel en zwarte lederen stoelen

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Mijn favoriete meubel is de grijze ladenkast. Deze was eigenlijk nog een meter groter maar paste met die afmeting helaas niet in ons vorige huis. Van een aantal kleine lades heb ik grote lades laten maken. Daarna is het kastje in de grondverf gezet en heb ik het grijs laten verven.

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Ik ben nooit specifiek op zoek naar een merk, maar ik kijk altijd naar wat ik mooi vind. Uiteraard is de prijs ook belangrijk, maar niet alles hoeft wat mij betreft low budget te zijn. Ik wil best wat meer uitgeven aan een goede basis in huis, zoals een fijne bank en eetkamerstoelen die lekker zitten.
Zo heb ik, in twee etappes, in totaal acht eetkamerstoelen van Foucault gekocht, dat was best duur maar ze zitten dan ook fantastisch.
Waar ik ook erg blij mee ben, en echt heel graag wilde hebben, was een grote ronde spiegel van Sissy Boy Homeland. Ze waren bijna uitverkocht, maar gelukkig heb ik er toch nog een kunnen vinden!
Een van de beste budget-vondsten is de houtkachel die we voor ons nieuwe huis kochten via Marktplaats.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Ik heb niet echt een favoriete woonwinkel. Ik blader graag door het magazine van vtwonen en doe daarnaast online ideetjes op via Instagram, Pinterest en Facebook. Ik shop graag bij Wonen met Lef en bijvoorbeeld Sissy Boy, HouseDocter, H&M home en HEMA.

haard voor de schouw in de woonkamer van Leonie gele muur in de woonkamer van Leonie grijze ladenkast in de woonkamer

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Mijn laatste aanschaf is een nieuwe cognackleurige bank, voor in de en-suite kamer. Er stond eerst een zwarte bank maar die vond ik daar niet meer zo mooi staan, alles was toen zwart/wit. Ik hou van contrasten ?

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Ik doe veel inspiratie op voor mijn interieur op internet; bijvoorbeeld via Instagram, Facebook en vooral Pinterest. Ik klik net zo lang door totdat ik iets leuks zie!

Wil je meer zien van de prachtige woning van Leonie? Bekijk dan haar instagram-account MijnHuisKamer.

Shop in de stijl van Leonie:

 • mand draadmetaal zwart leenbakker

  Draadmand Lagos, zwart metaal

  Diameter 38 cm, hoogte 40 cm

  14,99
  Bekijk op LeenBakker
  Shop meer ,
 • fabienne chapot sierkussen cheetah blauw fluweel

  Fabienne Chapot – Sierkussen Cheetah van fluweel, blauw

  Afmeting 40 x 40 cm

  39,95
  Bekijk op De Bijenkorf
  39.95
  gratis bezorging

 • hanglamp bali bamboe

  Bamboe hanglamp Bali

  Afmeting ∅ 40 cm, hoogte 35 cm

  58,72
  Bekijk op Bol.com
  Shop meer ,
  58.72
  gratis bezorging
 • Aanbieding!

  Dutchbone – Scuola eetkamerstoel, zwart/bruin

  96,99
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  96.99
  gratis bezorging
 • leenbakker vloerkleed bertha grijs

  Vloerkleed Bertha, grijs

  Afmeting 155 x 190 cm

  79,99
  Bekijk op LeenBakker

 • bloomingville mand zeegras

  Bloomingville – Mand van zeegras

  diameter 34 cm

  35,25
  Bekijk op bol.com
  35.25
  gratis bezorging
 • Hanglamp Industrie XXL, grijs

  45,00
  Bekijk op Kwantum
  Shop meer ,

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *