Kijk binnen in het huis van Sanne vol met Scandinavisch design!

Sanne heeft een huis vol Scandinavisch design!

banner voor Binnenkijker Sanne Horlings

Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat ik via social media heel veel mensen volg die bezig zijn met hun interieur. Een van hen is Sanne van de interieurblog Draad & Spijker. Hoe leuk was het dan ook dat Sanne mij mailde naar aanleiding van mijn oproep voor een interview op Shopinstijl.nl. Ze stuurde me enkele foto's toe van haar interieur en ik herkende uiteraard direct haar roze muur met het subtiele gele streepje achter de bank in de woonkamer.

Inmiddels is deze muur grijs geworden. Maar haar interieur vol met Scandinavisch design is en blijft om van te smullen.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Sanne Horlings geboren (1989) in Koog aan de Zaan en voor de liefde verhuisd naar Emmen. En die liefde is Ronald! In de tussen tijd wonen we alweer bijna vijf jaar samen in een jaren zeventig woning, waar we het één en ander aan hebben verbouwd. Ik ben afgestudeerd als bloemiste en als vormgeefster. Ik wilde in die tijd deze twee al graag met elkaar combineren, maar doordat het een aantal jaren niet goed ging met mij is het er nooit van gekomen. Nadat ik het negatieve kon omzetten tot iets positiefs, is mijn blog Draad & Spijker hieruit ontstaan. Een platform met de dingen die ik lief heb, zoals interieur, design, bloemen, planten, eten en fotografie.
In november heb ik de grote stap gezet om mij in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel (stiekem best wel trots!). Midden april begin ik met mijn nieuwe baan, waar ik de website en sociale media onderhanden mag nemen gecombineerd met (product)fotografie. Na inspanning komt natuurlijk ontspanning en dat doe ik door heerlijk in onze (moes)tuin bezig te zijn en mij te laten inspireren door al het moois in de natuur of in het dagelijks leven.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl kan ik omschrijven als Scandinavisch & design, gecombineerd met een vleugje ton sur ton romantiek en een speelse knipoog, waar hout (de sfeervolle warme toon) de rode draad is in ons interieur.

barkrukken van muuto voor keukeneiland bank met DLM bijzettafel van HAY

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Mijn lievelingsplek in huis dat is de living en de keuken. In de living kan ik s'avond lekker op de bank ploffen en er niet meer vanaf komen na een drukke dag werken. De ruimte is niet heel groot, maar is wel gelinkt aan het eetgedeelte en de keuken. Zo is het makkelijk om contact met elkaar te houden.
De keuken staat centraal in onze woning. Het is een levendige plek; van ontbijten naar koken maar ook waar je gesprekken hebt met elkaar.
Samengevat geeft de living rust en de keuken juist actie.

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Mijn favoriete meubels zijn onze nieuwe barkrukken van Muuto, genaamd Loft. Buiten dat de vormgeving, het materiaal en het kleurgebruik erg mooi is, zitten ze ook nog eens erg lekker!
En onze trots in huis dat is de Light Forest (plafondlamp), van het merk &Tradition ontworpen door Ontwerpduo. En natuurlijk mogen onze houten design dieren en de keramiek verzameling niet vergeten worden!

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Ik denk dat de combinatie tussen design en budget het beste bij mij past. Alhoewel design wel voor het grootste gedeelte de boventoon voert.
Het leuke aan design is dat er (meestal) een verhaal achter het ontwerp zit. Dit samen met een mooie afwerking, een betere kwaliteit (wat uiteindelijk natuurlijk duurzamer is) en het juiste gevoel voor vormgeving, maakt dat ik vaker voor design kies.
Zo af en toe ga ik langs de kringloopwinkel (ook al vind ik deze winkels ook steeds duurder worden) waar ik af en toe een geluksmomentje beleef. Vorige week had ik nog een schattig grijskleurig éénpersoons driedelig theepotje gevonden. Dat is dan te lief om te laten liggen.

doorkijkje van living naar keuken met design fauteuilslaapkamer van Sanne

Wat is je favoriete woonwinkel?

In Emmen hebben we jammer genoeg niet heel veel leuke woonwinkels die passen bij mijn of onze stijl. Qua “budgetwinkel” vind ik Søstrene Grene, Dille en Kamille en IKEA erg fijn. Meestal passen de collectie van deze winkels wel goed bij mijn stijl en daarnaast vind ik het heerlijk om door al het leuks te snuffelen. Nog leuker zijn de “onbekende” (voor mij dan) schattige woonwinkeltje, die je altijd verrassen met wat ze in het assortiment hebben.
Doordat er weinig leuks te vinden is in Emmen kopen we vaak online. Voor design kijk ik vooral op de grote webshops, zoals bijvoorbeeld MisterDesign of fonQ. Maar eerlijk gezegd ben ik nog wel van de ouderwetse stampel, het liefst ga ik naar een winkel toe waar je de producten kan beleven!

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Als laatste hebben we hanglamp Terho van het merk Mater aangeschaft. Deze hangt nu boven de keuken, om zo meer sfeer te creëren. Op dit moment hangt er nog één, maar in de toekomst willen we er een tweede naast plaatsen. Zo krijgt het kookeiland weer meer balans!

profiel foto sanne aan eettafel  

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Wat er boven op mijn verlanglijst staat, phoe dat is lastig kiezen want ik heb nog zoveel in gedachten. Ik erger me bijvoorbeeld er al heel lang aan dat de televisie zo aanwezig in de woonkamer. Ik zou heel graag zelf een kast om de tv willen ontwerpen en (laten) maken. Zo kan je, wanneer je de televisie even zat bent, de deur dicht doen. Dit geeft rust in het woongedeelte.

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Een hele makkelijke en snelle interieur tip is: mist je ruimte sfeer of liefde, zet dan een mooie plant of een bos met bloemen neer! En wanneer je de ruimte hebt, durf eens voor een grote plant te gaan. Dit is direct ook een gave blikvanger in je interieur.
Als je toe bent aan een grotere verandering; verf dan al je muren eens in een andere kleur dan wit. Wanneer je kiest voor zachte en lichte kleuren blijft de kamer rustig en ruimtelijk, maar het geeft zoveel sfeer aan je woning. Ik zeg DURF te doen!
Wanneer je hier niet uitkomt, kan je bij mij te recht om een kleurenplan voor je te laten ontwerpen.

Wil je meer zien van het prachtige design interieur van Sanne? Dat kan op heel veel verschillende manier; door bijvoorbeeld haar blog Draad & Spijker te lezen, haar te volgen op Instagram, haar Facebookpagina te bekijken, of extra inspiratie op te doen via haar account op Pinterest. Wanneer video beter bij je past kan je je ook abonneren op haar Youtube kanaal.

Shop in de stijl van Sanne:

 • hay-j77-stoel11

  HAY – Eetkamerstoel J77, naturel hout

  verkrijgbaar in 12 kleuren

  229,00
  Bekijk op HelloChair
  Shop meer , ,
  229.00
  gratis bezorging
 • muuto-platform-dienblad1

  Muuto – Platform dienblad, grijs

  Afmeting Ø 30 cm

  59,00
  Bekijk op MisterDesign
  59.00
  gratis bezorging

 • dlm_roze_hay

  HAY – Bijzettafel DLM, poederroze metaal

  Afmeting ∅ 38 cm, hoogte 58 cm (verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren)

  159,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  159.00
  gratis bezorging
 • normann-copenhagen-bell-hanglamp-small-zand_1

  Normann Copenhagen – Hanglamp Bell small, zand

  Afmeting Ø 35 cm, hoogte 37 cm, verkrijgbaar in 4 kleuren

  264,00
  Bekijk op Bol.com
  264.00
  gratis bezorging

 • muuto-loft-barkruk-65cm12

  Muuto – Barkruk Loft, dusty green/eiken

  Hoogte 65 cm, ook in 75 cm en andere kleurcombinaties

  419,00
  Bekijk op MisterDesign
  419.00
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *