Behang, planten en kleur; dan denk je aan het interieur van Joyce

Behang, planten en kleur; dan denk je aan het interieur van Joyce

banner voor binnenkijker joyvce huisnummer 74

Als je een kijkje neemt in het huis van Joyce van Huisnummer74 zou je echt niet zeggen dat ze hier, samen met haar vriend, pas een half jaar woont! Met de mooiste behangetjes en lekker veel planten heeft ze een super smaakvol en heerlijk kleurrijke plek gecreëerd van een eengezinswoning in Hoorn.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Joyce, ik ben 27 jaar en ik woon samen met mijn Australische vriend Richard (33) en onze katten Loki en Elphie in Hoorn. Ik heb Engels gestudeerd en werk nu op kantoor bij een bloembollenexportbedrijf. In mijn vrije tijd zing ik graag en ben ik lid van een musicalvereniging waarmee ik jaarlijks in Schouwburg Het Park in Hoorn mag optreden. Verder ben ik vrij creatief en maak ik zelf graag dingen zoals plantenhangers, een plaid van lontwol of een knoopkussen. En ik ben dus gek op alles wat met interieur te maken heeft en laat dat graag zien op Instagram via mijn account @huisnummer74!

Rich en ik zijn afgelopen juni verhuisd vanuit een klein appartementje van 60 min Enkhuizen naar deze eengezinswoning van 115 m2  in Hoorn. We hebben bijna een jaar samengewoond in dat appartement, maar het was toch echt te klein voor 2 personen. Zo stond de computer van Rich op de eettafel! Voor mij was het best een grote stap om mijn oude vertrouwde Enkhuizen, waar ik ben opgegroeid, te verlaten. Maar het bood wel veel mogelijkheden om me helemaal uit te leven wat betreft het interieur! We hebben best veel dingen veranderd in het huis. Zo hebben we bijvoorbeeld alle muren op de begane grond en eerste verdieping glad laten stuken, het laminaat op de eerste verdieping vervangen en de stopcontacten naar beneden gehaald (die dus bijna allemaal in het midden van de muur zaten). Verder hebben we veel geverfd en behangen om er echt ons huis van te maken. De schuifdeur die de woonkamer van de hal scheidt was eerst wit en die heb ik zwart geschilderd. Dat maakte echt een ontzettend verschil en hij past nu echt veel beter bij de rest van het interieur. Ook heb ik de tegels in het toilet geverfd en dat is ook echt heel erg opgeknapt.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Ehmmm, dat is best moeilijk! Ik heb niet één specifieke stijl en mix graag dingen, maar denk dat het het best te omschrijven is als industrieel met veel kleur, planten, natuurlijke materialen en een vleugje vintage. Maar het verschilt wel per kamer. De slaapkamers op de eerste verdieping zijn namelijk niet industrieel ingericht, maar ze hebben wel weer veel kleur en planten. Die heb ik eigenlijk ook meer ingericht op basis van het behang. In onze slaapkamer hebben we een prachtig behang met een foto van een bos en de kleuren van het behang komen weer terug in het dekbedovertrek, de kussens en op de muur. Verder heb ik veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, jute, bamboe en wol.

slaapkamer-bomen-behang-joyce-groen-bedspreiWoonkamer-van-joyce-bovenaanzicht-huisnummer74-donkergrijze-hoekbank-geel-velvet-cocktailstoel

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Ik denk toch de woonkamer. Ik vind hem heel gaaf geworden met het baksteenbehang, het zwarte metaal en de okergele accenten. Geel is echt mijn lievelingskleur en het komt op meerdere plekken in huis terug. Ik lig het liefst languit op de chaise longue van de bank met een goed glas wijn, een goede serie op de tv en Rich en de katten naast me. Maar ik vind onze slaapkamer ook heel fijn. Vooral als we in het weekend kunnen uitslapen en nergens heen hoeven, blijf ik het liefst nog lang in bed liggen.

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Ik ben echt heel blij met de eettafel. We wilden allebei een industriële boomstamtafel met een dik blad uit één stuk (dus geen losse planken), maar dat bleek dus echt heel moeilijk om te vinden voor een redelijke prijs. Totdat ik woonwinkel De Tafelaar in Villa Arena in liep en een eettafel van populierenhout zag! We konden de tafel helemaal zelf samenstellen en daarna werd hij voor ons gemaakt en bij ons in huis in elkaar gezet. Echt heel gaaf! Verder ben ik heel blij met de vakkenkast Teun van WOOOD die bij ons een scheiding creëert tussen de woonkamer en keuken doordat ik hem haaks op de muur heb geplaatst.

woonkamer-eethoek-joyce-huisnummer74-zwarte-metalen-stellingkast

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Absoluut budget! Ik doe vaak inspiratie op bij duurdere woonwinkels en probeer het dan zelf na te maken of iets wat er op lijkt te vinden bij een budgetwinkel zoals Action of Kwantum of bij de kringloop. Zo heb ik een memobord voor m’n foto’s gemaakt door een gaaspaneel voor in de tuin aan de muur te hangen. En ik wilde graag zwarte plantenhangers, maar vond ze te duur en heb ze toen zelf gemaakt. We hebben ook best veel producten van IKEA, maar die probeer ik vaak wel een eigen ‘touch’ te geven door er bijvoorbeeld poten onder te bevestigen of nieuwe greepjes op te zetten. En de kattenbak heb ik verstopt in de HOL opbergtafel van IKEA waar Rich een gat in heeft gezaagd zodat ze erdoor naar binnen kunnen. Dat idee heb ik dan weer van Pinterest gehaald. Rich vindt me een echte Nederlander als ik weer eens blij wordt van korting of als ik weer een goedkoop item heb gevonden of zelf heb gemaakt, maar ik vind het onzin om meer te betalen voor iets dan nodig. Ik heb liever veel leuke en goedkope spullen dan weinig dure spullen.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Ik kom graag bij Loods 5 in Zaandam of Basic Label in Hoorn. Zij hebben vaak echt leuke producten die aansluiten bij mijn smaak. En ik was laatst bij CASA in Haarlem en daar werd ik heel blij van, vooral omdat ze hele leuke items voor een leuk prijsje hadden. Maar ik shop ook vaak online, bijvoorbeeld bij vtwonen, bol.com of wehkamp. Ik kan vaak uren zoeken op internet totdat ik de perfecte items heb gevonden voor de laagste prijs.

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Ik denk dat dat een grote plant (een Dracaena fragans ‘Dorado’) voor in de slaapkamer was! Ik heb laatst een muurtje in de slaapkamer geel geverfd en vond dat er nog een plant voor moest staan. Ons hele huis staat vol met planten en we hebben er ondertussen iets van 50. We worden allebei blij van planten en ze dragen vaak ook nog bij aan de luchtzuiverheid, dus dat is een win-winsituatie. Ik heb laatst ook een urban jungle gecreëerd op de slaapkamerkasten, zodat we vanuit bed ook iets leuks hadden om naar te kijken. Alleen het verzorgen van zoveel planten is soms wel lastig, maar gelukkig houden de meeste planten het tot nu toe wel vol bij ons.

hal-joyce-huisnummer74-jungle-behang-bladeren-budget-kwantumronde-bijzettafeltjes-huisnummer74-joyce-woonkamer-berber-vloerkleed

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Ik wil graag de zolder aanpakken, daar hebben we twee kamers waar nog niets mee gebeurd is. Een van de kamers is Rich z’n man cave waar z’n computer staat en van de andere kamer zou ik graag een hobbykamer voor mezelf willen maken. Dat lijkt me zo fijn! Maar dan betekent dat ik eerst nog veel moet opruimen en dozen moet uitpakken (ja slecht hè, na 4 maanden) en daar heb ik nog niet echt zin in. Verder is de badkamer totaal niet naar mijn smaak (met van die oranjerode vloertegels en zo’n lelijk randje), maar hij is te groot om de tegels te verven en we hebben ook geen budget om hem te verbouwen. Dus ik ga nog proberen om er met accessoires en planten wat leuks van te maken. Ik ben wel heel jaloers op die prachtige badkamers die op Instagram voorbij zien komen!

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Leef je uit en wees niet bang voor kleur! Ik vind zelf dat een interieur enorm tot leven kan komen door kleur toe te voegen. Kies per kamer een of meerdere accentkleuren en laat die kleuren verschillende keren terugkomen. Wees creatief en mix verschillende stijlen zodat het echt ‘eigen’ wordt. Maar vooral: doe waar je blij van wordt!

Heb je nog lang niet genoeg van het interieur van Joyce? Volg haar dan op Instagram op @huisnummer74.

Shop in de stijl van Joyce:

 • Goossens – Eettafel Zida met gewelfd blad

  afmeting 180 x 90 cm

  799,00
  Bekijk op Goossens
  799.00
  gratis bezorging
 • salontafel-jelle-magohout

  Salontafel Jelle, mangohout/zwart

  set van 3

  229,00
  Bekijk op Bol.com
  229.00
  gratis bezorging
 • Aanbieding! woood-vakkenkast-teun-zwart-metaal

  WOOOD – Vakkenkast Teun, zwart metaal

  afmeting 188 x 85 x 35 cm

  119,00
  Bekijk op wehkamp
  Shop meer , ,
  119.00
  gratis bezorging

 • Behang Bauke

  prijs per rol

  17,00
  Bekijk op Kwantum
  Shop meer ,
 • ducth-wallcoverings-baksteen-behang

  Dutch Wallcoverings – Baksteen vinylbehang

  rol van 10 meter

  32,95
  Bekijk op Bol.com
  Shop meer ,
  32.95
  gratis bezorging
 • feelings vloerlamp storm

  Feelings – Storm vloerlamp, metal grey texture

  Diameter kap 55 cm, hoogte 148 cm

  189,00
  Bekijk op Löwik
  Shop meer ,

 • hanglamp bali bamboe

  Bamboe hanglamp Bali

  Afmeting ∅ 40 cm, hoogte 35 cm

  58,72
  Bekijk op Bol.com
  Shop meer ,
  58.72
  gratis bezorging
 • kave home bankje safara

  Kave Home – Bankje Safara

  afmeting 46 x 150 x 32 cm

  329,00
  Bekijk op wehkamp
  329.00
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *