Binnenkijken in een super sfeervolle woning in Heilo

Binnenkijken in een super sfeervolle woning in Heilo

banner voor binnenkijker barbara van b_binnen

Ik vergaap me regelmatig aan het prachtige interieur van Barbara op haar Instagram account @b_binnen. Wat een geweldig huis heeft zij; een prachtige grote raampartij met donkere kozijnen, een prachtige haard en een heerlijke grote bank waar je met gemak met het hele gezin op neer kunt ploffen.

En hoe leuk is dan ook dat ze ‘ja' zei toen ik vroeg of we bij haar mochten binnenkijken!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Barbara en samen met mijn gezin woon ik in Heiloo, vlakbij de zee, de duinen en het bos en met een half uurtje zitten we in Amsterdam.

Na een loopbaan in de mode ben ik nu vooral in en rondom huis met mijn gezin. We hebben drie kinderen, een hond, een poes en binnenkort misschien een pony! Ik vind het fijn om het gezellig te maken en ieder seizoen kleuren en accessoires aan te passen. Daar begon ik mee toen de kinderen nog klein waren. Bij iedere grote verandering, bijvoorbeeld van een ledikantje naar een kinderbed of van de basisschool naar de middelbare school, veranderden we de kamers een beetje of helemaal. In de woonkamer gebruiken we in het najaar graag wat warmere kleuren dan in het voorjaar.
Ik zeg ‘we’ maar meestal doe ik het. Ga ik met verf aan de slag, naar leuke designwinkeltjes voor accessoires (die ik dan niet kan laten staan) of maken we samen in het weekend iets nieuws voor in huis.
En omdat het zo fijn is om niet op m'n man te hoeven wachten, doe ik inmiddels steeds meer klussen zelf; boren, zagen enzovoorts.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Ik vind het moeilijk om mijn woonstijl te beschrijven. Het is een mix van design en DIY, een beetje eclectisch, een mix van stijlen die me aanspreken.

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Mijn favoriete plek in huis is de woonkamer met de bank. Het is een lichte plek door het grote kozijn. Daarnaast is er altijd een mix aan kleuren op de muur dankzij de kussens en dekens. De bank is 4 meter breed, dus er is genoeg plek voor iedereen.

doorkijkje in woonkamer naar bank en grote raampartij van barbara van b_binnen woonkamer van barbara van b_binnen met grote bank van 4 meter breed detail met grote kamerplanten en roze kussen

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Favoriet zijn mijn kussens van HAY en Ferm Living. Ze blijven prachtig en geven karakter aan het interieur. Daarnaast kan je ze makkelijk afwisselen om zo af en toe een nieuwe sfeer te maken.

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Het meest houd ik van design. Maar design is kostbaar en ik ben ook dol op verandering. We maken daarom veel zelf; een verwarmingsombouw, een tv-kast, een pegboard, een achterwand voor het bed. We komen regelmatig bij Karwei voor verf en populierenhout! Dit najaar maakte ik een knoopkussen en kreeg na een foto op insta zoveel vraag ernaar dat ik ze ook ging verkopen. Niet iedereen vindt het leuk of makkelijk om zelf een kussen te maken. Het is erg leuk om samen te overleggen welke kleur leuk mag zijn. Sommige mensen zeiden gewoon “kies jij maar een kleur, jij weet wel wat leuk staat”. Dat vond ik een groot compliment.

De loungechair ontworpen door Eames voor Vitra is het meest bijzondere designmeubel in huis. Ik heb dat overgenomen van mijn vader toen hij in Bali ging wonen. Als kind vond ik dit het lelijkste meubelstuk zijn huis, maar in de loop van de jaren ging ik het meer en meer waarderen en nu staat het dus bij ons.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Wat ik heel erg leuk vind is om leuke nieuwe accessoires te ontdekken bij designevenementen, zoals het Designfestival in Den Haag of bij designwinkeltjes, zoals Handpicked conceptstore in Alkmaar of bijvoorbeeld de designafdeling van Loods5 . Dat kan van alles zijn; een keramiek kettinkje of vaasje zijn, een leuke poster, een storytile of een bijzondere lamp. Als ik eenmaal weet wat ik leuk vindt, ga ik ook regelmatig op zoek op Marktplaats en soms heb ik dan een mazzeltje. Ik hoop heel erg op een dag met een beetje geluk zo aan de Facet vaas van Piet Hein Eek te komen, maar daar moet ik waarschijnlijk heel erg hard voor duimen of anders toch maar heel erg hard gaan sparen.

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

Mijn laatste aanschaf was een lamp van Jamstijl en papieren huisjes van Jurianne Matter. Betaalbaar design in een sfeer en toepassing die helemaal van nu is.

detail van woonkamer met pegboard slaapkamer met zelfgemaakt hoofboard van barbara van b_binnen

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Bovenaan mijn verlanglijstje staat nu een haardkachel van bijvoorbeeld Weltevree, dat zijn echt kachels om van te dromen. Zo’n kachel geeft zoveel karakter en sfeer aan je woonkamer. Ook komen er tegeltjes in de keuken. Tegeltjes van Storytiles of effen tegeltjes in een visgraat. Bij Intercodam in Amsterdam kan je inspiratie opdoen.

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Wat ik meer en meer ben gaan doen, sinds ik hier woon, is niet te veel nadenken en gewoon op gevoel doen wat in me opkomt. Verven wat me leuk lijkt en overdoen als het toch net anders moet. Dat leuke kussen gewoon meenemen, je maakt er thuis wel wat leuks van. In een blog van een interieurstylist stond deze manier van werken beschreven als fout nummer 1, hihi. Het is dus handig om te kijken wat voor jou goed werkt. Eerst een sfeer kiezen, daar meubels en accessoires bij kiezen of gewoon op gevoel verzamelen en stylen.
Het belangrijkste voor mij is om er onderweg plezier van te hebben en natuurlijk uiteindelijk een interieur te hebben waar het hele gezin zich fijn bij voelt.

Ik vind het hartstikke leuk als mensen bij ons binnen komen kijken en dat kan via mijn Instagram account @b_binnen.

Shop in de stijl van Barbara:

 • compactor-buikmand-xenos-naturel-wit

  Compactor – Buikmand van zeegras, naturel/wit

  diameter 27 cm, hoogte 26 cm

  21,35
  Bekijk op fonQ
  Shop meer ,
  21.35
  gratis bezorging
 • hay dot sierkussen fluweel oudroze

  HAY – Dot sierkussen van fluweel, oudroze

  Afmeting 45 x 60 cm

  79,00
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  79.-
  gratis bezorging
 • storytile_Who_s_the_boss

  Storytiles – Siertegel ‘Who's the boss'

  Afmeting 10 x 10 cm

  27,50
  Bekijk op fonQ
  27.50
  gratis bezorging

 • Aanbieding! artemide vloerlamp tolomeo lettura

  Artemide – Tolomeo Lettura vloerlamp, aluminium

  310,25
  Bekijk op De Bijenkorf
  310.25
  gratis bezorging
 • wehkamp-home-hoekbank-links-newton-lichtgrijs

  Wehkamp Home – Hoekbank Newton, lichtgrijs

  verkrijgbaar in diverse opstellingen

  1.357,00
  Bekijk op wehkamp
  1357.00
  gratis bezorging

 • cotton balls lichtslinger oud roze

  Cotton Balls Lights – Lichtslinger, oud roze

  20 cotton balls, lengte 264 cm

  29,99
  Bekijk op Bol.com
  29.99
  gratis bezorging
 • eames-lounge-chair-vitra_1_1

  Vitra – Eames Loungestoel + Ottoman, zwart/kersenhout

  prijs vanaf

  7.110,00
  Bekijk op MisterDesign
  7110.00
  gratis bezorging
 • Aanbieding! whkmps-own-vloerlamp-office-xl-met-dimmer-wit-8718808111713

  whkmp's own – Vloerlamp Office XL met dimmer, wit

  Maximale hoogte 176 cm

  111,20
  Bekijk op wehkamp
  111.20
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.