Hoe richt een interieurontwerper haar eigen huis in?

Hoe richt een interieurontwerper haar eigen huis in?

banner voor binnenkijker Jenny

Deze week mogen we binnenkijken bij Jenny. Jenny is interieurontwerper en heeft met veel liefde en passie (ook) haar eigen huis ingericht. Ik ben helemaal weg van haar stijl en hoop jullie de komende tijd nog meer foto's van huizen die ze heeft mogen inrichten te kunnen laten zien!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jenny Meerman en woon samen met mijn man Sjirk en 2 zoons Job (9) en Hidde (5) en poes Jackie in een jaren’60 hoekhuis in Zwolle. Ik ben eigenaar van Huisgeluk en geef interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Daarnaast schrijf en fotografeer ik op mijn eigen blog over interieurzaken die mij inspireren en laat ik op Instagram een kijkje achter de schermen zien en in mijn huis.

Mijn liefde voor interieur is echt in dit huis ontstaan, wat we 6 jaar geleden kochten. Ons huis is een standaard doorzonwoning, dus heel recht-toe-recht-aan met grote ramen. Voor mij de ideale uitdaging om er iets moois van te maken. Ik besloot daarom twee jaar geleden ook om mijn baan als docent grafisch ontwerpen op een MBO vaarwel te zeggen en mijn hart te volgen. Ik koos voor een studie binnenhuisarchitectuur en begon voor mezelf als interieurontwerper. Echt de beste keuze ooit!

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Ik heb niet echt één woonstijl, maar neig wel het meest naar de Scandinavische woonstijl. Een lichte basis vind ik fijn, met subtiele toepassing van kleur en hout. Favoriete kleurencombinatie is momenteel vergrijsd groen en blauw, terra, bordeauxrood en oudroze. Maar dit wisselt nog wel eens hoor! Tot grote ergernis van mijn man. Ons interieur bestaat uit een mix van kringloopschatten, zelfgemaakte items, design en een vleugje IKEA. Verder hoeft het van mij niet te serieus te zijn, ik hou wel van een knipoog hier en daar. O ja, en verse bloemen zijn onmisbaar in mijn huis!

eettafel met lamp van snowpuppe en pegboard pegboard als moodboard in de woonkamer van Jenny

Wat is je lievelingsplek in je huis?

Een plek waar ik veel zit is aan de eettafel. Niet alleen om aan te eten, maar ook heerlijk om s’ ochtends te zitten met een cappuccino al scrollend door Instagram. Onlangs hebben we wielen onder de tafel gezet, wat hem een stoere uitstraling geeft. Heel blij ben ik met de Thistle lamp van Studio Snowpuppe die ik een tijdje geleden won via Instagram. Echt een eyecatcher in ons huis.

Wat is je favoriete meubel/product in huis?

Het pegboard is toch wel mijn favoriete item in huis. Ik maakte hem ooit zelf voor een woonbeurs waar ik interieuradvies gaf. Vervolgens heb ik hem thuis maar aan de muur gehangen, omdat ik hem ergens kwijt moest. Dit bleek echt een schot in de roos, want ik heb er nog steeds geen genoeg van. Het is de ideale plek om alle mooie spulletjes uit te stallen. Een soort levend moodboard en ik verander de styling dan ook regelmatig.

kast met vitra toolbox en trashme lamp van &tradition Slaapkamer in de woning van Jenny

Wat past het beste bij jou; ‘design’ of ‘budget’ items in je interieur?

Eigenlijk vind ik de combinatie design met budget het leukst! Mag dat ook? Ik heb echt een zwak voor merken als Hay, Muuto en Vitra. De vormgeving, de materialen en het kleurgebruik vind ik echt prachtig. Maar omdat mijn budget niet oneindig is, combineer ik een aantal design-items waar ik echt voor heb gespaard, met budgetvondsten van bijvoorbeeld IKEA of de kringloop. Door verrassende combinaties te maken, creëer je een unieke persoonlijke stijl. Het design-item waar ik nog steeds heel blij mee ben is de TrashME lamp van &Tradition. Zo mooi van eenvoud en nog leuker dat het een duurzaam product is van papierpulp. Mijn mooiste budgetvondst is de ziekenhuistrolley die ik via Marktplaats scoorde.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Echt een designwalhalla en super inspirerende plek is Carlos in huis in Deventer. Deze winkel is gevestigd in een oud bankgebouw. Het 3 etages tellende rijksmonument is gevuld met de mooiste designmeubelen en is een aaneenschakeling van bijzondere ruimtes. Absoluut een aanrader om naartoe te gaan voor een flinke dosis inspiratie! Ik kocht er laatst de Vitra toolbox die al lang op mijn wishlist stond.

woods behang van cole and son in de hal jenny meerman

Wat heb je als laatste aangeschaft voor je huis?

De laatste grote aanschaf voor mijn huis is het ‘Woods’ behang geweest van Cole&Son. Hier heb ik een muur in de gang mee behangen. Ik vond het al zolang mooi. Toen we de trap gingen renoveren zag ik mijn kans en heb meteen de hele gang een frisse makeover gegeven. Eindelijk kon dit mooie behang gebruiken!

Wat staat er op dit moment bovenaan je verlanglijstje?

Met stip op nummer 1 staat een nieuwe keuken! Deze is echt nodig aan vervanging toe en absoluut niet mijn smaak. Lees; landelijk met kunststof aanrechtblad en bovenkastjes. In mijn dromen zit ik al aan het kookeiland met betonnen aanrechtblad en matzwarte kraan, haha! O ja, en dan ook graag die gietvloer erbij. 😉 Maar eerst nog even doorsparen…

Wat is jouw interieur-tip die je graag met ons wil delen?

Laat je niet teveel leiden door trends en volg je gevoel. Ik heb zelf een verlanglijstje op Pinterest gemaakt, waar ik mooie interieur-items op pin. Als ik dit na een paar maanden nog steeds mooi vind, weet ik dat het een goeie keuze is en kan ik het kopen. Ook is het maken van een moodboard handig als je een ruimte (opnieuw) wil inrichten. Dit geeft je houvast tijdens het shoppen. En lukt het je met deze tips nog steeds niet om van je huis echt een thuis te maken of komen jullie er samen niet uit? Ik help je graag met het creëren van de juiste indeling of een kleuradvies voor jouw huis. Dit hoeft echt niet zoveel te kosten en voorkomt een hoop stress en miskopen!

Jenny geeft interieuradvies onder de naam Huisgeluk, je kunt op de website ook haar blog lezen. Uiteraard kan je Jenny ook volgen op Facebook, Instagram of Pinterest.

Shop in de stijl van Jenny:

 • cole and son woods behang

  Cole & Son – Woods behang, wit/zwart

  ook verkrijgbaar in andere kleuren

  119,00
  Bekijk op MisterDesign
  119.00
  gratis bezorging
 • thistle_lamp_snowpuppe_packshot_lighton_2

  Studio Snowpuppe – Thistle origami hanglamp

  Diameter 50 cm, hoogte 60 cm

  230,00
  Bekijk op Etsy
  Shop meer ,
 • Vitra – Toolbox opbergbak, baksteenrood

  Afmeting 32,7 x 16,7 x 15,6 cm

  35,00
  Bekijk op MisterDesign
  35.00
  gratis bezorging

 • trashme tafellamp tradition

  &Tradition – TrashME tafellamp

  Hoogte 52,4 cm

  74,70
  Bekijk op fonQ
  74.70
  gratis bezorging
 • Aanbieding! hema vaas van glas

  Vaas van glas

  Afmeting ∅ 14 cm, hoogte 22,5 cm

  Oorspronkelijke prijs was: €10,00.Huidige prijs is: €6,00.
  Bekijk op HEMA
  6.00
 • Aanbieding! woood bliss stoel kunststof

  Woood – Bliss stoel, groen kunststof

  verkrijgbaar in 4 kleuren

  Oorspronkelijke prijs was: €89,00.Huidige prijs is: €78,35.
  Bekijk op fonQ
  Shop meer , ,
  78.35
  gratis bezorging

 • HAY houten hand

  HAY – Houten hand

  Lengte 18 cm

  25,00
  Bekijk op De Bijenkorf
  25.00
  gratis bezorging
 • Aanbieding! kidsdepot-roundy-vloerkleed-110-cm

  Kidsdepot – Roundy vloerkleed, grijs

  Afmeting Ø 110 cm

  Oorspronkelijke prijs was: €69,95.Huidige prijs is: €55,99.
  Bekijk op fonQ
  55.99
  gratis bezorging
 • whkmps-own-katoenen-dekbedovertrek-2-persoons-wit

  whkmps own – Dekbedovertrek van katoen, wit met een zwart ruitje

  Afmeting 200 x 200 cm

  39,95
  Bekijk op wehkamp
  39.95
  gratis bezorging

FemkeGek op alles wat met interieur te maken heeft en design in het bijzonder. Femke deelt graag leuke weetjes en bijzonder vondsten op Shopinstijl.nl zodat ook jij van jouw huis je thuis kunt maken.

REACTIES

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *